Brøndby Stadion

Et unikt samarbejde mellem DS Gruppens selskaber

2006 fik flere af DS Gruppens selskaber til opgave at udvikle Brøndby Stadion til en fysisk ramme, der ikke kun fungerer som det sociale midtpunkt, når de blå-gule spiller på hjemmebane i Superligaen, men også er centrum for en lang række aktiviteter omkring klubben i hverdagen. Resultatet blev et stort byggeri på bagsiden af LOXAM Tribunen, der sætter nye standarder for, hvordan en dansk fodboldklub integrerer uddannelses- og træningsfaciliteter med eksklusiv servicering af klubbens sponsorer mv.

Fleksible byggesystemer til forskellige funktioner

Et hus, der rummer alt fra wellness- og fitnessfaciliteter til undervisningslokaler, cafémiljø, køkken og VIP-lounger, skal funktionelt opfylde mange forskellige krav og ønsker. Men ved at anvende fleksible byggesystemer har vi imidlertid haft let ved at imødekomme bygherres krav til funktionalitet. Den fleksible anvendelse af byggesystemerne kommer netop til udtryk, når der som her er tale om et hus, hvor kravspecifikationerne går i forskellige retninger.

Et fælles projekt på tværs af DS Gruppen

I forbindelse med udbygningen af Brøndby Stadion i 2000 har DS Stålkonstruktion udført tagbeklædningen på tribunetaget. Entreprisen omfattede levering og montering af 12.700 m2 tagplader, tagisolering og folie – samt levering og montering af 3100 m2 ovenlysplader på tribunetagets forkant. Som en del af entreprisen blev der også leveret og monteret sekundære stålprofiler til bæring af ovenlysplader og banebelysning. Til servicering og vedligeholdelse af banebelysningen – og for at få adgang til rengøring af ovenlyspladerne – er der desuden leveret og monteret 4 stk. skinnekørende servicevogne – en på hver tribune. DS SM har leveret og monteret stålkonstruktionerne, og DS Elcobyg har leveret betonelementerne til projektet.

”Huset har levet helt op til vores forventninger, både funktionelt og arkitektonisk. Samarbejdet med Flexhal har været en fornøjelse. Det er ordentlige folk, og man kan være sikker på, at aftalerne holder. I et stort byggeri som dette, er det meget væsentligt.”
Bestyrelsesformand Per Bjerregaard

Bag om byggeprocessen

Byggeriet af det multifunktionelle hus er et godt eksempel på en af DS Gruppens absolutte styrker: Samarbejdet på tværs af selskaberne skaber en række åbenlyse synergier for kunden. Selskaberne arbejder således med afsæt i et fælles fagligt værdisæt under hele byggeprocessen.

 

Projektet

Et multifunktionelt byggeri omfattende undervisning, træning, repræsentative formål og administration mv.

Bebygget areal er 9.000 m² og heraf:

  • 3.800 m² stadiontag
  • 1.800 m² gymnasium
  • 1.600 m² fitness
  • 1.000 m² café
  • 800 m² lounges


Arkitekt:
Klaus S. Hansen

Bygherre:
Brøndbyernes I. F. Fodbold A/S

Involverede DS selskaber:
DS Flexhal, DS Stålkonstruktion, DS SM, DS Elcobyg og DS Stålprofil

DS Gruppen kort fortalt

DS Gruppen er en af Europas førende industrikoncerner inden for produktion og salg af løsninger i stål og beton til byggeri og industri. Hoved­sædet ligger i Hobro, og alle koncernens selskaber fungerer som selvstændige virksomheder, der er markedsledende inden for hvert sit forretningsområde.